Skip to main content

Kolme vuotta sitten tein päätöksen, että erikoistun hoitamaan vain odottajia, synnyttäneitä sekä vauvoja. En ole katunut päivääkään, vaikka yrittäjänä vastaan tulee monenlaisia haasteita. Mahdollisuudet ovat sitäkin suuremmat. Omat kokemukseni ovat ajaneet minut kohti työtä, jota tänä päivänä teen. Ja joka aamu olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt polkuni.

Ihanasta raskaudesta hitaaseen palautumiseen

Kuusi vuotta sitten Suomi oli odottajan näkökulmasta vielä kovin erilainen. Tällöin raskausajan hyvinvoinnista oli kyllä tietoa netissä, mutta kunnollista tietoa sai etsimällä etsiä. Onneksi oma odotusaikani oli alkuväsymystä lukuunottamatta suorastaan helppo ja jaksoin tehdä työfysioterapeutin työtä loppuun saakka. Vielä synnytystä edeltävänä päivänä sauvakävelin neuvolaan usean kilometrin matkan ja vahasin koko kotimme parketin kontillani. Mieleeni ei tullutkaan, että olisin voinut hyötyä esimerkiksi manuaalisesta käsittelystä, sillä olihan vauva juuri oikein päin.

Synnytykseni oli ensisynnyttäjille tyypilliseen tapaan hidas, mutta haastetta toi vauvan virheasento. Synnytyksen jälkeen palautumiseni kävelykykyiseksi kesti pitkään ja vauvani oli myös hyvin itkuinen. Energiani kului kuitenkin vain vauvasta huolehtimiseen ja itkuisuuden syiden selvittämiseen enkä edelleenkään ajatellut, että itsekin olisin tarvinnut apua.

Kokemuksien prosessointia

Pari vuotta synnytykseni jälkeen aloin prosessoida kaikkea tapahtunutta ja etsiä lisätietoa raskaudesta ja synnytyksestä palautumisesta. Nyt vasta ymmärsin, kuinka tärkeää synnytyksenkin näkökulmasta olisi varmistaa, että koko keho on lantionpohjaa ja mieltä myöten rento. Unohtamatta sitä, että raskausajan kivut eivät ole normaaleja. Niitä voidaan hoitaa.

Päätin, että haluan tukea työssäni äitejä ja vauvoja voimaan paremmin niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeen. Ahmin ahkerasti erilaisia koulutuksia raskausajasta, synnytyksestä palautumisesta sekä vauvojen hoitoon liittyen, ja perustin yritykseni lapseni ollessa 2,5-vuotias. Ja jos mietin sitä Mariaa, joka perusti 3,5 vuotta sitten yrityksen, niin paljon on tapahtunut. Ja tulee tapahtumaan. Joka päivä opin itsestäni ja muista uutta, ja se on tämän työn ihan parhautta!

Kirjoitan tätä blogia oppiakseni itsekin uutta, järjestelläkseni ajatuksiani ja jakaakseni osaamistani teille lukijoille. Tähän blogiin tulen kirjoittamaan raskausaikaan, synnytyksestä palautumiseen ja vauvoihin liittyvistä asioista. Tervetuloa mukaan polulleni!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap