Minusta

Olen Maria, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeuttisi. Olen erikoistunut äitien hoitoon raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Äitien lisäksi hoidan myös vauvoja ja lapsia. Äitiysfysioterapian ja vauvojen hoidon maailmaan minut on kuljettanut omat haasteeni synnytyksestä palautumisessa sekä vauvavuodessa. Työssäni hyödynnän fysioterapian menetelmien lisäksi faskiakäsittelyä, vyöhyketerapiaa sekä lempeitä osteopaattisia ja kraniosakraalisia tekniikoita.

Raskausaikana äidin keho tarvitsee usein hoitoa sekä lempeitä harjoitteita, joiden avulla voit hyvin ja joiden avulla kohtuvauva saa paremman mahdollisuuden optimaaliseen asentoon. Raskausajan ongelmista erilaiset kivut, turvotus, lantionpohjan toimintahäiriöt ja jännittyneisyys, närästys, ummetus ja peräpukamat ovat myös oireita, joita voidaan usein fysioterapian keinoin helpottaa. Ohjaan sinua mielelläni myös synnytyksen lääkkeettömien kivunlievitysmenetelmien, kuten gua sha -kamman, TENS-sähköstimulaation sekä rebozo-liinan käytössä.

Synnytyksen jälkeisenä aikana autan kehoasi löytämään uuden tasapainon. Monesti äidit hyötyvät terapiasta, jossa autetaan esimerkiksi lantiota, rintakehää ja sisäelimiä löytämään uudelleen tasapaino. Useimmiten tarvitaan myös kehon käsittelyä kotiharjoitteiden lisäksi, jotta kehosi saa mahdollisuuden palautua. Äidin niin toivoessa teen vastaanotolla fysioterapeuttisen sisätutkimuksen ja tarpeen mukaan lantionpohjaa voidaan tutkia myös EMG-laitteella. Jos tarvitset apua esimerkiksi erkauman kuntouttamiseen, lantionpohjan löytämiseen, rentouttamiseen tai esimerkiksi sektio- tai episiotomia-arven käsittelyyn olet tervetullut vastaanotolleni.

Äitien ja lasten hoitoon liittyvät täydennyskoulutukseni vuodesta 2016 alkaen

  • Äitiysfysioterapian koulutukset, fysioterapeutti Ira Rissanen ja Suomen äitiysfysioterapeutit ry
  • Lantionpohjan perus- ja jatkokoulutus sekä palpaatiokoulutus, Pelvicus ry
  • Holistic Treatment of the Pregnant and Postpartum Body, fysioterapeutti Lynn Schulte
  • Spinning Babies, Jennifer Walker
  • My Fascia -koulutus (sis. vauvojen ja lasten hoito)
  • Mobilisointi- ja MET-tekniikat, osteopaatti Nora Seppä
  • Raskaushieronnan koulutus, fysioterapeutti Terhi Elo
  • Vauvahierontakoulutus, fysioterapeutti Terhi Elo
  • Modernin vyöhyketerapian opinnot, Kairon

Yhdessä Äitiys- ja perhepalvelut on yksi toteutunut unelmani, ja jos mietit, mitkä tiimimme palveluista voisi sopia teidän tarpeisiinne parhaiten, voit olla minuun yhteydessä. Pyrimme täydentämään toisiamme ja tukemaan perheiden hyvinvointia helposti lähestyttävällä tavalla.

Lämpimästi tervetuloa!

-Maria

Nettiajanvaraus