Kurssit ja
tapahtumat

Vauvan vierellä -vauvahieronnan verkkokurssi

Vauvahierontakurssilla opit hieromaan vauvaasi lempeästi mutta tehokkaasti äitiysfysioterapeutin
ohjaamana. Kurssilta saat myös vinkkejä tukkoisuuden, hampaidentulon, pulauttelun ja
vatsavaivojen lievittämiseen hieronnan keinoin. Kurssi sopii 3 viikon – 11 kuukauden ikäisille
vauvoille.

Kurssin aikana opettelemme koko vauvan hieronnan, johon yhdistetään myös vyöhyketerapian keinoja hoitaa vauvaa. Lisäksi opettelemme arjen hetkiä piristämään ja vauvan motorista kehitystä tukevan vauvajumpan. Kurssilla puhutaan myös vauvan itkuisuuden syistä.

Aika: Voit katsoa videotallenteet omassa tahdissasi.

Hinta: 39 euroa (sis. alv. 24%)

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tutustu kurssiin

Odottajan onnellinen keho -verkkokurssi

Tällä äitiysfysioterapeuttien ohjaamalla odotusajan kurssilla opit hoitamaan kehoasi ja valmistelemaan sitä synnytykseen. Kurssilla vierailee myös doula, joka johdattaa sinut kehon ja mielen merkitykseen synnytykseen valmistautumisessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan jo alkuraskaudesta!

Aika: Voit katsoa videotallenteet omassa tahdissasi.

Hinta: 149 euroa (sis. alv. 24%)

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tutustu kurssiin

Tunne pimppisi -retriitti tulossa syksyllä 2021

Tämä viikonloppu on omistettu Sinulle, joka haluat herätellä feminiinistä puoltasi ja nauttia ajasta, jolloin olet vastuussa vain itsestäsi. Retriitin aikana opimme lantionpohjan ihmeellisyydestä, ammennamme voimaa toisistamme, nauramme, itkemme, nautimme luonnosta ja liikkeestä sekä yhdessä syömisestä.

Tutustumme lantionpohjaan ja opettelemme huolehtimaan kehomme perustasta välittömässä tunnelmassa. Rentoutuminen ja vahvistuminen eri keinoin ovat viikonloppuna tärkeässä roolissa, sillä näitä lantionpohjat rakastavat. Lantionpohjan kehomieliyhteys kulkee viikonlopun aikana tiiviisti mukana. Tämä retriitti on sinulle, jos koet, että olet kadottanut yhteyden lantionpohjaasi tai haluat ymmärtää paremmin lantionpohjaasi.

Retriitin ohjaaja: Lantionpohjan fysioterapeutti Maria Jokela

Hinta: 325€.  Hintaan sisältyy yöpyminen 2 hengen huoneissa, ruokailut (2 x aamupala, 2 x lounas, 1 illallinen, kahvi/tee) sekä ohjelma (ks. tarkempi kuvaus alta).

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset maria@aitiysfysioterapeutti.fi 21.3.2021 mennessä. Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdollisesta erikoisruokavaliosta. Saat ilmoittautumisen jälkeen laskun varausmaksusta (158€ sis. alv 24%), jonka maksamalla varmistat paikkasi retriitillä. Retriitille mahtuu 9 osallistujaa ja se järjestetään, jos osallistujamäärä täyttyy. Jos joudut perumaan jostakin syystä osallistumisesi, niin voit siirtää varauksesi ystävälle. Ilmoittautuminen on sitova.

Majoitus: Perhehuvila Kuin koti (Linnavuoren yhdystie 2, Naantali) on varattu viikonlopuksi vain retriitin käyttöön. Majoitus tapahtuu 2 hengen huoneissa ja huoneet jaetaan paikan päällä. Voit halutessasi varata 1 hengen huoneen (lisäkustannus 60€), joita on rajallinen määrä. WC:t ja suihkut ovat yhteisessä käytössä retriitin osallistujien kesken. Voit halutessasi saapua majoittumaan jo perjantai-iltana, jolloin yöpymisen hinta on 60€. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet sekä mukavat vaatteet sisälle ja ulkoilua varten sekä yöpymistarvikkeet.

Peruutusehdot: Retriitti on mitoitettu 9 henkilölle ja jos sinun pitää sairastumisen tai muun äkillisen esteen vuoksi perua osallistumisesi voit siirtää paikkasi ystävällesi. Huvilan vuokra ja ruokailukulut ovat kiinteät, ja siksi näitä kuluja ei ikävä kyllä esteen ilmaantuessa pystytä palauttamaan. Ilmoittautuminen on sitova eikä peruutusmahdollisuutta ole enää 21.3.2021 jälkeen. Voit tarvittaessa siirtää varauksen ystävälle. Jos retriitille on jonossa osallistujia, niin tällöin korvaavan osallistujan löytyessä voidaan maksu palauttaa (käsittelykulu 30€ veloitetaan).

OHJELMA:

Retriitti alkaa lauantaina 10.4. klo 9.30 ja päättyy sunnuntaina 11.4. klo 14. Ohjelma on suuntaa antava, ja luovana ihmisenä varaan oikeudet päivien sisällä aikataulumuutoksiin.

Lauantai 

Aamupäivä

Aamupala, tutustuminen toisiimme ja Kuin kotiin

Työpaja: Sukellus lantionpohjaan

Työpaja: Lempeää liikettä keholle

Lounas

 

Iltapäivä

Työpaja: Hengityksen yhteys lantionpohjaan

Työpaja: Lantionpohjan löytäminen

 

Iltapäiväkahvit

 

Yhteinen kävely luonnossa

Ohjattu rentoutus

 

Illallinen

Yhdessäoloa tai yksin rentoutumista, saunamahdollisuus

 

Sunnuntai

Aamupala

Työpaja: Lantionpohjan suorat ja epäsuorat harjoitteet

Työpaja: Lantionpohjan ja mielen yhteys

Lounas

Retriitin päätös klo 14

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan, viikonlopusta tulee varmasti ikimuistoinen!

Raskausaika ja synnytyksestä palautuminen – Käytännön työkaluja neuvontaan Zoomissa, tulossa jälleen syksyllä 2021

Olemme luoneet terveydenhuollon ammattilaisille räätälöidyn verkkokoulutuksen, johon toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi! Koulutus järjestetään nyt toista kertaa, tänä vuonna verkossa. Tämä koulutus antaa käytännön työkaluja neuvontaan sinulle, joka työskentelet odottajien ja synnyttäneiden parissa. Edellistä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua koulutusta 100 % osallistujista olisi suositellut kollegoilleen.

Koulutuksen sisältö:

  • Lantionpohja ja liikkuminen raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
  • Odottajan ja synnyttäneen ohjaaminen lantionpohjan harjoitteluun
  • Sektiolla synnyttäneen ohjaus ja arven käsittely
  • Keskivartalon toiminta ja erkauma
  • Erkauman tutkiminen käsin palpoiden
  • Ensiohjeet erkauma-asiakkaalle, käytännön harjoittelu

Kouluttajat: Kouluttajina toimivat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutit Maria Jokela ja Mirka Katajisto. Kouluttaminen on meidän molempien sydäntä lähellä ja olemme kouluttaneet lukuisia kätilöitä, terveydenhoitajia, lääkäreitä sekä ihan vain omasta hyvinvoinnista kiinnostuneita.

Hinta: 129 € (sis. alv 24%). Early bird –hinta 99 € voimassa 23.3.2021 saakka.

Ilmoittautuminen: Paikkoja on rajoitetusti, viime vuonna kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, joten toimi nopeasti. Ilmoittautuminen on sitova eikä sitä voi perua. Voit lunastaa paikkasi helpoiten verkkokaupan kautta. Varmistathan, että kirjoitat sähköpostiosoitteesi ilmoittautuessasi oikein. Osallistumismaksu koskee yhtä osallistujaa ja on ehdottomasti kiellettyä jakaa osallistumista ilmoittautumattomalle.

Jos työyhteisösi tarvitsee verkkolaskun (ilmoita samalla verkkolaskutusosoite, kaikkien osallistujien nimet ja sähköpostiosoitteet), niin ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse: mirka.katajisto@gmail.com. Ilmoita samalla verkkolaskutusosoite, kaikkien samasta työyhteisöstä osallistuvien nimet ja sähköpostiosoitteet.

Koulutuspaikka: Zoom, linkki lähetetään sähköpostitse 2 päivää ennen koulutusta. Luentoja ei toimiteta tallenteena.

Varaa itsellesi: Tietokone ja hyvä internetyhteys, rauhallinen työtila, jossa pääset myös lattialle. Mukaan tarvitset käsipyyhkeen ja/tai tennispallon, mahdollisesti jumppamatto tai muu mukava alusta. Muistiinpanovälineet on myös hyvä olla. Luentomateriaaalit toimitetaan 2 päivää ennen koulutusta Google Drive -liitteenä. Muista tarkistaa roskapostisi, jos et ole saanut linkkiä ja materiaalia. Tarvittaessa ole yhteydessä koulutusta edeltävänä päivänä, jos et löydä linkkiä ja materiaaleja (mirka.katajisto@gmail.com).

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan!