Palvelut
synnytyksen
jälkeen

Palvelut

Äitiysfysioterapia

Synnytyksen jälkeen naisen keho on suunniteltu palautumaan luonnollisesti omassa tahdissaan. Vatsassa ollut vauva siirtyy kannettavaksesi ja imettäminen sekä jatkuva kantaminen saattavat aiheuttaa lihasjännitystä.

Jokaisen äidin toipuminen synnytyksestä etenee omaa tahtiaan. Siksi sopivaa aikaa liikunnan aloittamiselle ei voida yleistäen sanoa. Kevyitä lantionpohjan harjoitteita voi useimmiten alkaa tekemään vuorokauden kuluttua synnytyksen jälkeen, mutta rankempi liikunta saa odottaa. Kevyet vaunulenkit ovat parasta palautumista sitten, kun oma vointi sen sallii. Kevyen kotiharjoittelun voi aloittaa, kun itsestä hyvältä tuntuu tai lääkärin antaman luvan jälkeen. Anna itsellesi ensin lupa levätä ja aloita rauhallisesti. Kehosi kyllä kertoo, jos rehkit liikaa – kuuntele sitä.

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia voi synnytyksen jälkeen olla

  • synnytyksestä palautumisen tukemista
  • lantionpohjan lihasten kuntouttamista (virtsankarkailu, yhdyntäkivut, paineen tunne)
  • suorien vatsalihasten erkauman kuntouttamista
  • kivun lievitystä ja ennaltaehkäisyä
  • ergonomiassa ohjaamista
  • sektioarven hoitoa

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Synnytyksen jälkeen äidin pitäisi muistaa levätä ja nauttia lapsivuodeajasta. Synnytyksen jälkeisellä hieronnalla voidaan nopeuttaa raskaudesta sekä synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeen lihasjännitystä voi syntyä erityisesti niska-hartiaseutuun vauvan kantamisesta sekä imetysasennoista johtuen. Lisäksi alaselkä ja lantion alue saattavat kipeytyä. Hieronnalla ja kevyellä mobilisoinnilla voidaan lieventää näitä vaivoja. Hierontaan voit tulla heti, kun sinusta tuntuu hyvältä. Jos et pysty vielä olemaan vatsamakuulla esimerkiksi leikkausarven tai kipeiden rintojen takia, voidaan hieronnassa käyttää apuna asentotyynyjä.

Vauvat ovat tervetulleita hoitoihin mukaan!

Nettiajanvaraus