Skip to main content

Palvelut
vauvoille

Palvelut

Vauvahieronta

Vauvahieronnan tärkeimpänä tehtävänä on välittää kosketuksen kautta vauvalle rakkautta ja turvaa.

Vauvahieronnalla pystytään

  • syventämään vanhemman ja lapsen välistä suhdetta
  • laukaisemaan lihasjännityksiä
  • vilkastuttamaan verenkiertoa
  • syventämään hengitystä
  • parantamaan ruoansulatusta
  • parantamaan unenlaatua
  • tasapainottamaan hermostoa
  • äidin tekemänä lisäämään äidinmaidon eritystä.

Jos vauvallasi on vatsavaivoja, refluksia, jännittyneisyyttä, univaikeuksia, imuotteen tai motorisen kehityksen haasteita tai muuta vanhempia huolestuttavaa, niin vauva kannattaa ensin hoidattaa ammattilaisen käsissä. Jos vauva on tyytyväinen, niin arjessa antoisinta kuitenkin on, jos vanhemmat tai isovanhemmat opettelevat hieronnan taidon. Tätä varten olen luonut Vauvan vierellä -vauvahieronnan verkkokurssin, jonka voi käydä itselleen sopivassa tahdissa. Kurssiin pääset tutustumaan painamalla tästä.

Itkuisen vauvan hoito

Hoitoni perustuu ajatukseen, että monien itkuisten vauvojen oireet ovat peräisin kehollisista jännitteistä ja/tai hermoston viririttymisestä, jotka johtavat vatsavaivoihin, refluksiin ja/tai imetysongelmiin/syömisen haasteisiin. Jos vauvan imuotteessa on haasteita voi vatsaan kerääntyvä ilma aiheuttaa epämukavaa oloa vauvalle. Syitä vauvan itkuisuuteen voi olla monia, mutta useimpia oireita voidaan helpottaa, jolloin koko perhe saa nukkua paremmin.
Itkuisen vauvan hoito sisältää koko vauvan tutkimisen (myös suun alue) ja hieronnan vyöhyketerapiaa, osteopaattisia tekniikoita, faskiatekniikoita sekä Baby Balance -hieronnan menetelmiä hyödyntäen sekä mahdollisten kotiharjoitteiden ohjaamisen.
Useimmiten 2–4 käyntiä riittää. Hoito kestää noin 30-60 min riippuen siitä, miten pääsemme hoitamaan vauvaa. Jos vauvasi itkee epätavallisen paljon, on hyvä viedä hänet lääkäriin, jossa voidaan poissulkea sairaudet pois. Lääkärin fysioterapialähetteellä voitte hakea KELA-korvauksen hoitokerroilta. Ja jos vauvalla on vakuutus, joka kattaa fysioterapian, niin vakuutus voi lääkärin lähetteellä tällöin korvata käynnit. Vauva voi kuitenkin tulla hoitoon ilman lähetettäkin.

Hoitokäynnille on hyvä ottaa mukaan tutti (jos vauva sellaista syö), joka rentouttaa vauvaa hoidon aikana. Varaa mukaan vaihtobody, vaippoja ja mahdollisesti jokin vauvan lempilelu. Voit syöttää vauvaa hoidon aikana ja erityisesti imuotteen haasteissa on tärkeä nähdä vauva syömässä. Vauvan itkemistä ei kannata pelätä, se on luonnollista. Hoito etenee täysin vauvan mukaan ja aina keksitään keinot, kuinka päästään etenemään hoidossa.

Nettiajanvaraus